Nytt lekland i Stockholm gör succé bland barnen

5 maj, 2014 Av av webmaster

Leklands-marknaden i Stockholm har fått se en ny aktör – Lek & Bus – göra succé bland barn i alla åldrar de senaste åren. Än så länge erbjuder Lek & Bus tre olika lekland i Stockholm – i Nacka, Upplands Väsby (Infra City) och Danderyd.

Man beskriver sig själva som ”Stockholms största och roligaste lekland” och har en lekyta på hela 13 000 kvadratmeter. Förutom storleken är designen en viktig del av konceptet och Lek & Bus har en egen stil med verklighetstrogna djur (elefanter, krokodiler och mycket annat) och speciella ytor som förhöjer upplevelsen. Du hittar mer om information om dessa lekland här.

Lek & Bus har snabbt blivit ett populärt val för barnfamiljer i Stockholmsområdet. Så här skriver en besökare på en recensionssajt:

”Ett jätte bra lekland väldigt stort större än de vi varit på tidigare. Nytt och fräscht och har en roligare småbarnsavdelning än många andra har.Bra cafe med gott om plats”

Man vänder sig till barn mellan 1-13 år och det finns en mängd olika aktiviteter för barnen – och kanske även föräldrarna – att roa sig med (man har öppet 10-19 alla dagar i veckan).

Så här ser utbudet ut:

Fotbollsplan – där de fotbollstokiga ungarna kan leka att de är Zlatan och låtsas att de spelar fotbolls-VM eller Champions League. Det finns bollar och mål så det räcker åt alla och fotbollsplanen har varit ett mycket uppskattat inslag.

Bollhav – vad vore ett lekland utan bollhav? På Lek & Bus finns finns flera stycken som barnen kan roa sig med. Man är noggranna med hygienen och rengör bollhaven regelbundet.

Rustchbanor – utbudet av rutschbanor är stort och det finns något som passar för alla barn, såväl de minsta som kanske vill ha mamma eller pappa med sig som de mer våghalsiga och självständiga som gillar hög fart och spänning.

Basketplan – är precis som fotbollsplanen en mycket uppskattat inslag på Lek & Bus. Även om inte basket är en jättestor sport i Sverige finns det många barn som tycker om att skjuta några skott eller spela en liten match med föräldrar eller syskon.

Studsmattor – barn älskar studsmattor och det finns många att välja bland på Lek & Bus. Man är dessutom väl medveten om skaderisken som finns och har ett väl utvecklat säkerhetstänk kring sina studsmattor.

Klätterställningar – är förstås ett givet inslag på alla Lekland och detta är inget undantag. Man har klätterställningar för barn i alla åldrar och en stor variation i utbudet.

Cykelbanor – man har även cykelbanor och dessa är också anpassade efter barnens olika förutsättningar. Vissa vill susa fram i hög fart medan andra helst tar det lite lugnare.

Babyhörna – där kan de allra minsta leka i lugn och ro utan att bli störda av äldra barn. Specialanpassade leksaker som väl som ett bollhav i miniatyr finns tillgängligt.

Barnkalas – sjävklart kan man anordna barnkalas på Lek & Bus. Det finns flera olika upplägg att välja mellan, för att barnet ska få en oförglömlig födelsedag.

Här nedan kan du se en film som en besökare på leklandet i Infracity i Upplands Väsby gjort. Filmen är cirka åtta minuter lång och ger en bra bild av detta lekland har att erbjuda: