Coworking spaces på central adress i Stockholm

30 april, 2022 Av av webmaster

Kontorslokaler med platser som går att hyra för en kortare eller längre tid är en växande trend som är här för att stanna. Det är inte så konstigt, eftersom coworking passar perfekt för många bolag i Stockholm, oavsett om de består av en person eller hundra. Tack vare att coworking spaces i Stockholm samlar kraften från flera företag kan dessa lokaler ligga på centrala och attraktiva adresser, något som ett enskilt företag kanske inte hade haft ekonomisk möjlighet till. Detta skapar möjligheter till smidig pendling till och från arbetet, goda luncher på trevliga restauranger och enkelhet i att kunna gå ärenden på lunchen.

Så fungerar coworking spaces i Stockholm

Coworking är ett perfekt sätt att dela på både utrymme och utgifter, vilket innebär att priset för varje bolag blir lägre. När flera kan dela på både elavgifter, uppkoppling, uppvärmning och transporter blir både det ekologiska och ekonomiska avtrycket mindre. Att dela på kontorsutrymme är alltså intressant ur flera aspekter för ett modernt företag. Många av dessa kontor har möjlighet att hyra ut platser på så kort basis som månadsvis, vilket ger en enorm frihet för de företag som har platser där.

Tre viktiga faktorer för en framgångsrik coworking space

Välplanerade ytor som fyller olika funktioner, så att olika sorters arbete kommer till sin rätt. Hur man gillar att sitta eller stå för att få sitt arbete att flyta på effektivt är högst individuellt, så det är viktigt att det finns tillgång till både rum för att arbeta tillsammans och enskilt.

  • Ergonomiska och justerbara möbler är ett måste för att en arbetsplats ska fungera på lång sikt. Ingen ska behöva få ont i kroppen på grund av att bord och stolar inte passar för ens kropp. I ett coworking space är det också viktigt att ta hänsyn till arbetsbelysning och ljudnivå, så att sinnena får det stöd de behöver.
  • Det fantastiska med coworking är att varje företag får tillgång till flera olika rum som man kan disponera i samråd med de andra på kontoret. På ett coworking-kontor där man kan sitta i ett mötesrum tillsammans med kollegorna för att sedan flytta till loungen med en kopp kaffe, och till sist samla sina tankar i ett tyst rum för fokuserat arbete. Detta gör att arbetsdagen naturligt delas in i sektioner som får många att uppleva en ökad produktivitet.