Fördelar med cykelgarage

22 juni, 2019 Av av webmaster

Ett cykelställ med tak kommer med flertalet fördelar. Givet att det är av god kvalitet, att det monteras på riktigt sätt och att rätt ställ väljs, så bäddar det för nöjda användare. Det skyddar mot väder och vind och förhöjer cykelupplevelsen i sin helhet. Kan passa utmärkt för kommuner som vill göra det roligare för invånarna att cykla, eller för bostadsrättsföreningar med många cyklande medlemmar.

Skyddar mot väder och vind

Visst, att lämna cykeln ute i regnet en dag eller två är inga problem. På lång sikt kommer man dock att kunna skönja skador som orsakats av den bristande förvaringen. Ett cykelställ med tak (helst även väggar) förlänger deras livslängd och gör att de ser fräschare ut under en lång tid. Idag, med cyklar som kostar betydligt mer än vad de gjorde förut, kan det här vara mer aktuellt än någonsin. Det du ser först – särskilt om det har regnat mycket eller varit hög luftfuktighet – är att kedjorna börjar rosta. Det kan räcka med en vecka eller två innan så sker, beroende på väder givetvis. Processen i sig är långsam, och nyare cyklar har generellt ett bättre skydd mot detta. Särskilt om de är i en lite högre prisklass. De är dock inte immuna mot rost, givetvis. Billigare cyklar tenderar dock ha mindre rostfritt stål och drabbas därför snabbare.

Det förhöjer cykelupplevelsen

Att ha ett cykelställ med tak gör det helt enkelt lite trevligare att vara cykelägare. Är det dåligt väder kan det kännas skönt att ha skydd från regn och blåst medan man står fixar med låset eller cykeln. Förvisso ska man ändå ge sig ut (eller precis varit ute) i dåligt väder, men användare kan vittna om att det gör det bekvämare att cykla.

Det ser bra ut

En bostadsrättsförening som köper ett cykelställ med tak visar att man bryr sig om en mer aktiv livsstil. Kommuner som köper cykelgaragen kan visa att de vill främja att invånarna ska cykla mer. Mer cykling kan påverka folkhälsan positivt, med alla de fördelar som vi känner till att regelbunden motion för med sig.

Kombinera som du vill

Större leverantörer har många olika cykelställ du kan välja att kombinera med tak och väggar. Eller kanske vill du bara ha tak, för att skydda cyklarna mot regn? Tala med en leverantör för tips och råd. Söker ni cykelställ med tak så erbjuder citypro dessa till riktigt bra priser och med blixtsnabba leveranser.