Kosmetisk tandblekning hemma

28 januari, 2021 Av av webmaster

Missfärgade tänder är vanligare än man kanske kan tro. Att vara missnöjd med sitt leende är något som påverkar livskvalitén för fler människor än man kanske kan tro. Ofta går det som tur är att göra något åt sina tänder! Om man är bekymrad över missfärgningar på gaddarna finns det idag flera säkra och prisvärda metoder att ta till för tandblekning hemma. Det går både att behandla alla tänder på samma gång med skenor, eller att punktmarkera särskilda tänder som har avvikande färg eller fläckar. Att vara bekväm med sitt leende är något som förhöjer livskvalitén för nästan alla människor.

Så funkar tandblekning hemma

Vid tandblekning hemma är det viktigt att välja en produkt som är EU-certifierad för att inte riskera att få skador på emalj eller tandkött. De flesta tandblekningsprodukter ger ett gradvis ljusare resultat efter några behandlingar, så det syns antagligen inte en enorm skillnad efter första behandlingstillfället, men detta innebär också att resultatet kommer se mer naturligt ut än om tänderna chock-bleks vid ett tillfälle. Metoderna och kemikalierna som används är förhållandevis milda, men kan orsaka skada om instruktionerna inte följs, det är därför väldigt viktigt att följa den medföljande informationen. Om tänderna fortfarande inte är så vita som man önskar sig går det i de flesta fall att upprepa behandlingen efter några dagar eller veckor, tänk bara på att låta tänderna vila utan behandling emellan för att inte riskera emalj- eller tandköttsskador!

Tre vanliga myter om tandblekning

Tandblekning är alltid skadligt för tänderna och orsakar obehag och ilningar.
– Nej, en certifierad tandblekning som används enligt instruktion är väldigt sällan skadlig för munhälsan.

Missfärgade tänder beror bara på att man inte har borstat tänderna tillräckligt.
– Nej, det behöver inte vara orsaken. Alla människor har något olika nyans på sina tänder på grund av våra gener. Missfärgningar kan uppstå av t.ex. snus, rödvin, kaffe och mindre noggrann munhygien, men om ens tänder inte är så vita som man skulle vilja kan det bero på en mängd faktorer.

Tandblekning är dyrt
– Tandblekning måste inte vara dyrt. Det finns många olika sätt att få sitt leende mer skinande och man kan välja tillvägagångssätt som passar ens budget.