Boka catering i Stockholm – servera god mat och dryck

Boka catering i Stockholm – servera god mat och dryck

7 december, 2022 Av av Olavi Strömberg

I samband med att du planerar inför en större tillställning finns det flera olika faktorer som du behöver ta hänsyn till. En av dessa är att de gäster som kommer bjuds på tillräckligt mycket mat och dryck för att slippa gå hungriga och törstiga. Att beställa catering i Stockholm kan vara ett utmärkt sätt att säkerställa att denna bit hanteras av proffs på just cateringtjänster. Men hur långt i förväg bör man då boka sin cateringfirma?

Generellt sett kan det vara bra att göra bokningen åtminstone fyra till sex veckor i förväg. Men du kan även boka en cateringfirma så tidigt som sex månader i förväg eller mer. Det hela beror framför allt på i hur god tid du vill vara ute för att säkerställa att de är tillgängliga på den dag som du behöver dem.

Så bokar du catering i Stockholm på bästa möjliga sätt

När du bokar catering i Stockholm bör du bland annat tänka på att:

  • Välja en tillräckligt stor lokal och ha koll på eventuella kostrestriktioner. Om den lokal som du har valt för evenemanget är ganska liten eller trång kanske inte alla gäster får plats på ett bekvämt sätt. Dessutom behöver du också ta reda på om några av dina gäster har några särskilda restriktioner när det kommer till kosten. Genom att ta hänsyn till dessa bägge faktorer kan du säkerställa att ditt evenemang fortlöper på ett bra sätt och att alla gäster trivs.
  • Gärna boka lokalen och cateringfirman i god tid innan tillställningen. Är den lokal som du har tänkt boka för evenemanget väldigt populär? I sådana fall kan det vara svårt att säkerställa dess tillgänglighet till det datum då ditt evenemang äger rum. Om så är fallet bör du försöka boka lokalen och en firma som ordnar catering i Stockholm så fort som möjligt.
  • Välja mat och dryck utifrån den aktuella årstiden. När du anordnar ett evenemang där det bjuds på mat och dryck bör du ta hänsyn till årstiden och typen av evemenang. Till exempel kan du be din cateringfirma ordna lite grillat om evenemanget äger rum utomhus på sommaren. Samtidigt kan du vilja bjuda på helt annan mat och dryck i samband med andra årstider.