Att tänka på vid dating på nätet

26 maj, 2019 Av av webmaster

Innan du ger dig ut i dejtingdjungeln i jakt på lovliga bytesdjur, är det viktigt att du känner till att onlinedejting ibland inte är så okomplicerat som du kanske föreställer dig. Det finns vissa oskrivna regler som du bör ha i åtanke för att lyckas med din strävan. Här går vi igenom två av de grundläggande reglerna vid dating på nätet.

Var inte alltför ivrig

Om du är ny till dating på nätet är det lätt hänt att du kanske blir för ivrig i din jakt på kärlek. Det är dock viktigt att du försöker hålla dig lite lugn – om du framstår som alltför ivrig riskerar du nämligen att skrämma bort vissa potentiella kandidater.

Det är också viktigt att du är medveten om att du inte är garanterad framgång, oavsett hur bra ditt profilfoto blev eller i vilken utsträckning du matchar med andra. Även om någon skulle svara på dina meddelanden, betyder det inte nödvändigtvis att de är lika intresserade av dig som du är av dem. Det är därför nödvändigt att ha lite tålamod och inte låta sig nedslås av eventuella bakslag.

Var öppen och ärlig

Något av det svåraste med dating på nätet är att veta vilka förväntningar motparten har på dig. Är de till exempel ute efter ett löst förhållande? Vill de planera in en dejt med dig för att de gillar dig eller vill de bara ha lite kul? Saken förenklas förstås inte av det faktum att det kan vara svårt att tolka textmeddelanden på rätt sätt.

Därför bör du vara så öppen och rakt på sak som möjligt, utan att framstå som alltför ivrig och desperat. Om du inte är på jakt efter den stora kärleken utan snarare en vän, bör du låta meddela detta direkt genom att skriva det i din profil och även låta det framkomma i dina meddelanden. Generellt sett bör du vara så ärlig och uppriktig som möjligt om dig själv och dina intentioner, så riskerar du inte att vilseleda någon.

Lycka till med din dating på nätet, oavsett vilket slags förhållande du är på jakt efter!