Allt om ugl i Göteborg – platser, tillfällen och priser

22 augusti, 2022 Av av webmaster

I Göteborg finns många möjligheter för den som planerar eller funderar på att delta i en ugl – utbildning av grupp och ledare. Flera utbildare är aktiva i staden och kurserna ges löpande på olika platser. Nedan finns allt du behöver veta inför en eventuell bokning.

Olika platser för ugl i Göteborg

Ugl ges på olika platser i och runt Göteborg. En av dom saker som utmärker kursen är att den ges i internatform och oftast på någon typ av kursgård. Den deltagande gruppen och ledarna stannar tillsammans på gården under dom fem dygn som utbildningen pågår och det finns i princip alltid olika platser att välja på i eller i närheten av staden, bland annat:

  • Lökebergs Pensionat – Ligger ca 30 minuters bilfärd från centrala Göteborg. Pensionatet ligger intill havet och omges av vacker och stillsam natur.
  • Två Skyttar – Två skyttar ligger i Örby – en dryg timmes bilfärd från stan. I närheten finns fina områden för avkopplande promenader och även denna kursgård ligger nära vattnet.
  • Gottskär – Kursgård ca 4 mil söder om stan, i skön naturmiljö nära vattnet. Gården har moderna lokaler och en uppskattad restaurang.
  • Björkhaga Hotell – Ligger en bit ifrån Göteborg – närmare bestämt i Mullsjö. Ett litet, gemytligt och 3-stjärnigt hotell som omges av en vacker miljö.

Ett tips är att kolla upp dom olika kursgårdarna inför en bokning, för att se vilken som känns mest trivsam och lockande. Under en ugl är det nämligen viktigt att känna sig lugn och tillfreds och omgivningen kan givetvis påverka sinnesstämningen.

Tillfällen

Ugl ges löpande i hela landet och det finns i princip alltid kurser att boka. Som tidigare nämnt är det viktigt att vara på en bra ”plats” i livet vid deltagandet så det kan vara klokt att inte boka allt för långt i förväg – samtidigt som det förstås är bra med viss framförhållning.

Hur mycket kostar det?

Priserna för att delta i en ugl i Göteborg varierar men generellt ligger priserna på mellan ca 25 000 – 29 000 kronor. Priserna varierar beroende på kursgårdar och vad som ingår i övrigt, till exempel frukost, lunch och middag. Bokning kan göras direkt på nätet och i samband med det syns även priser för olika kursgårdar / tillfällen.