Varför distansutbildning via videoportal?

24 november, 2021 Av av webmaster

Distansutbildning kan ske via bland annat högskolor, folkhögskolor och privata utbildningsföretag. Det finns minst lika många aktörer som upplägg på utbildningar. Ett av dessa alternativ är att få kunskap via portaler som erbjuder ett stort utbud av videokurser. Det finns flera fördelar med detta upplägg.

Tillgång till distansutbildning inom olika områden

Även om det går att köpa enstaka videokurser så är det vanligaste att abonnemang tecknas. Det innebär därmed att kunden får tillgång till portalens samtliga kurser. Fördelen är bland annat att kunden kan gå en kurs och därefter hitta närliggande kurser som därmed kan skapa ytterligare förståelse inom ämnet. Exempelvis kanske det finns kurser om digital säkerhet kring lösenord varpå personen sedan hittar andra inom ”digital säkerhet inom Wifi” osv.

Att köpa abonnemang på hela utbudet är ändå betydligt billigare än att gå på ett flertal olika föreläsningar under ett år.

Tillgång när du vill – hur du vill

Med dessa utbildningar kan deltagarna ta del av informationen dygnet runt – var som helst där de har tillgång till internet. Via en surfplatta, dator eller mobil går det att ta del av videomaterialet. Därmed går det exempelvis att gå en distansutbildning samtidigt som dess kunskap omsätts i praktisk handling. Detta oavsett om det handlar om att programmera, renovera eller svetsa.

Tillgång – Hur ofta du vill

Det bästa sättet att ta till sig kunskap är kunna omsätta kunskapen i praktik samt kunna repetera. Detta möjliggörs med en distansutbildning via videomaterial. Personen som ser på videon kan:

  • Se videon hur ofta som helst
  • Pausa och spola
  • Använda den som repetitionsmaterial

Skapa företagsanpassad portal

Det är även möjligt att skapa en företagsanpassad portal som är uppbyggd av passande kurser för de anställda. Därmed kan de anställda gå in på portalen och välja vilka videokurser som önskas genomföras. På detta sätt kan ett större utbud av utbildningsmaterial erbjudas och alla anställda måste inte gå på exakt samma.

I dessa fall visas fördelarna med distansutbildning via videokurser tydligt. De anställda kan välja kurser de är intresserade av, genomföra dem när det passar dem och repetera i efterhand. De som valt att gå samma kurs kan även göra detta tillsammans och diskutera i smågrupper efteråt. Som företag går det därmed att kombinera fördelarna med digitala lösningen utan att kompromissa med fördelen som ges med det mänskliga mötet.